Camps de treball per la transformació social al territori

Camps de treball per la transformació social al territori

En un 2020 ple d’incerteses, l’SCI ha organitzat 3 camps de treball presencials a Catalunya i 1 camp d’estudi i formació virtual sobre feminismes

El 2020 ha suposat un repte molt gran per tota la població, també amb relació a la mobilitat internacional. Tot i això, s’han pogut organitzar 3 camps de treball presencials en col·laboració amb 2 entitats del territori. Aquests camps s’han diferenciat dels habituals per la presència de més persones provinents de Catalunya i l’estat espanyol que de l’exterior, tot i que els grups han estat igualment diversos i motivadors per als projectes.

A continuació trobareu la descripció dels projectes:

Recuperació d’antics camins i descoberta de la vall de Siarb (Llagunes)
Entitat local: Balmes Blancs
El refugi de la Vall de Siarb ha acollit dos camps de treball amb l’SCI durant aquest any, un al juliol i un altre a l’octubre. Els grups de voluntàries han participat en la neteja i rehabilitació d’antics camins rurals de la vall, col·laborant així amb el projecte de Museu de camins que s’està generant des de l’entitat. El grup de voluntàries ha pogut gaudir d’un entorn natural únic en aquesta vall de l’Alt Pirineu.

Increïble sostenible (Valls)
Entitat local: Can Pipirimosca
Can Pipirimosca no falla mai a la seva cita d’acollida de camps de treball a l’estiu. El camp havia de donar suport a l’organització de la Fira Increïble Sostenible emmarcada en el festival FirAgost de Valls. Tot i que el festival no es va dur a terme, es va mantenir el camp on 10 voluntàries d’arreu de l’estat espanyol van preparar activitats als horts urbans de Valls, com un mercat d’intercanvi, a més a més de donar suport amb les tasques de la finca de Can Pipirimosca i aprendre a viure d’una manera més sostenible.

Planting the feminist SEED: Sensitize, Empower, Engage, Dare! (Online)
Del 2 a l’11 de novembre l’SCI Catalunya va dur a terme aquesta formació online per aprofundir en els feminismes des d’una perspectiva d’intercanvi i coneixement mutu entre les 20 participant internacionals que es van inscriure. L’organització d’un camp d’estudi online ha estat una nova experiència que esperem repetir properament per aprofundir en noves temàtiques i aportar una perspectiva crítica a totes les interessades.