Palinbeek (Bèlgica)

Palinbeek (Bèlgica)
Hola a tots, soc l’Alberto i aquest estiu he estat per primera vegada en un camp de treball. Va ser a Bèlgica i el camp es deia Palinbeek, una granja ecològica que feia una labor social per a persones amb discapacitats psíquiques.

Quan vam fer la formació al SCI i la gent parlava dels camps als que hi havien anat, em sorprenia la passió amb la que ho feien, i ara que estic de tornada els entenc perfectament.

La experiència es increïble, tu arribes allà, al punt de trobada, i comences a veure gent que va com tu, amb cara de mig perdut, amb la seva maleta, comences a xerrar amb ells, i descobreixes que van amb tu al camp, i els comences a conèixer. Es increïble com aquells desconeguts en pocs dies passen a ser la teva família.

Les sensacions i emocions que vaig viure allà son indescriptibles, semblava com si no passes res però els vincles dia a dia s’anaven fent mes forts fins al punt d’estimar a tota la gent que vaig conèixer.

El nostre treball allà consistia en donar un cop de mà a la gent que treballava a la granja, en ajudar a preparar el menjar per a tothom, ajudar a l’hort, cavar per fer una franja per a què no escapessin els conills…. Cal a dir que la granja no venia els seus productes, mes bé els utilitzaven per fer el menjar. El seu propòsit principal es fer teràpia per les persones amb discapacitats. Vaig acabar enamorat del Jode, fan absolut de Barcelona, Alexandre, Brencht, Ives… que macos, quins riures…

Allà vaig coincidir amb la Bea, una noia de Barcelona com jo, i ens van demanar que preparéssim una Spanish Party, jajajja, es a dir, que preparéssim el menjar per a 25 persones!! Vam ser valents i vam dir que sí, i ja ens veieu buscant la recepta del gazpacho que ningú dels dos ho havia fet mai. Al final truita i gazpacho per a tothom!! He de dir que ens va quedar boníssim!. Va ser molt divertit i hem vaig convertir en un expert en donar la volta a la truita.

Ara mateix, si tornés a marxar, hem donaria a mi un parell de consells que espero que us puguin ser útils si teniu pensat anar a algun camp.

A part dels temes logístics, que tothom us parlarà i molt, a mi m’agradaria dir-vos que compartiu tot allò que sapigueu fer, si sabeu ballar, balleu i ensenyeu a ballar a la gent, si sabeu cuinar un plat boníssim, cuineu-lo i ensenyeu a cuinar, si sabeu cantar, canteu tot el dia. En definitiva, que doneu tot el que teniu dins i no us guardeu res perquè rebreu molt més del que pugueu imaginar, i a més d’aquesta manera tot serà molt mes divertit!!

En definitiva compartiu i deixeu-vos compartir!!