Refugiades: del Marc Legal a la Realitat

Refugiades: del Marc Legal a la Realitat

Vols conèixer de més a prop la realitat de les persones refugiades? Et proposem una formació en estatus legal i polítiques migratòries de la Unió Europea (24 de Febrer),  una aproximació al refugi  des de l'experiència de voluntàries (29 de febrer) i des de l'experiència en primera persona, amb testimonis de persones refugiades (11 de Març).

Des del grup local de Refugiades i Mediterrània ens hem proposat conèixer amb profunditat la situació de les persones refugiades (enteses com totes aquelles que es veuen obligades a abandonar el seu país, sigui per salvar la vida que una guerra o una persecució ha posat en perill, sigui per fugir d’una situació econòmica insostenible que també posa en perill la seva subsistència), ja que només del coneixement podrem entendre les mancances existents, i poder denunciar quins són els mecanismes i les estructures que vulnenren els seus drets.

És per aquest motiu que hem organitzat tres activitats:

La primera activitat és una formació, que té per objectiu dotar als i les participants dels coneixements introductoris sobre l'estatus legal de les persones refugiades, i les polítiques migratòries de la Unió Europea. Aquesta formació tindrà lloc el dimecres 24 de Febrer, i la realitzaran membres de CCEAR (Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat)

Seguidament, el dilluns 29 de febrer, dues persones voluntàries de l'SCI explicaran la seva experiència en un camp de refugiats al Kurdistan turc. Comptarem, també, amb la projecció d'una peça documental sobre la situació al país. 

La darrera activitat, que es durà a terme l'11 de Març, té per protagonistes les mateixes persones refugiades, ja que comptarem amb el seu testimoni per tal de conèixer en primera persona les situacions de vulneracions de drets que es viuen tan en origen, com en trànsit com i a l'arribada. 

Totes les activitats són obertes i tindran lloc a la Vaqueria de l'SCI (c/del Carme, 95, baixos 2a). 

En resum:

24 de Febrer, de 18h-21h

Formació introductòria sobre estatus legal de les persones refugiades i polítiques migratòries europees.

a càrrec de Pascale Coissard i Germán Hernández, del CCEAR

29 de febrer a les 19h

Experiència com a voluntaris en un camp de refugiats al Kurdistan turc + projecció documental

a càrrec del Ramon i l'Anna, voluntàries de l'SCI

11 de Març, de 19h-21h

El refugi en primera persona,

amb el testimoni de persones refugiades

Tot tindrà lloc a La Vaqueria de l'SCI (c/del Carme, 95. Baixos 2a)