Visita guiada al Memorial Democràtic

Visita guiada al Memorial Democràtic

El proper dimarts 25 de maig, a les 16:30h, l’activista de l’SCI Maria Ojuel ofereix una visita guiada al Memorial Democràtic

El Memorial Democràtic acull l’exposició “L’àlbum de la Ruth. Ruth von Wild i l’ajuda suïssa als infants de la guerra”, comissariada per Maria Ojuel, historiadora i companya del SCI-Catalunya.

La mostra explica l’actuació humanitària que dugué a terme durant la Guerra d’Espanya Ruth von Wild, voluntària suïssa i membre del SCI, nascuda a Barcelona en el si d’una família suïssa emigrada. L’SCI va liderar l’Ajuda Suïssa, una plataforma d’ONGs que va desplegar una ajuda humanitària a Espanya des del 1937 i que va ser continuada al sud de França. Ruth von Wild va coordinar l’equip de l’Ajuda Suïssa que operava a Catalunya.

Al llarg de l’exposició es mostren les fotografies que von Wild realitzà durant els anys de guerra i exili. Els voluntaris havien de documentar i retre comptes de les seves tasques a través d’informes i fotografies. L’arxiu del SCI aplega moltes fotos, a les quals cal afegir d’altres que fins ara eren inèdites i que formen part de l’àlbum personal de Ruth von Wild. A les fotos apareixen també altres voluntaris del SCI, com Rodolfo Olgiati, Irma Schneider, Karl Ketterer i Willy Begert.

Al sud de França, Ruth von Wild dirigí una colònia per infants refugiats a Sigean entre els anys 1939 i 1940. Quan va esclatar la Segona Guerra Mundial, molts dels voluntaris van continuar prestant ajuda humanitària als nous refugiats.

El proper dimarts, 25 de maig a les 16:30h, la Maria Ojuel oferirà una visita guiada a l’exposició per a les sòcies i activistes de l’SCI. La visita té una durada aproximada d’una hora. Degut a les restriccions d’aforament per causa del COVID, us demanem que us inscriviu al FORMULARI de l’SCI

**Us recordem també, que també uns podeu inscriure a la visita guiada que realitzarà durant la Nit dels Museus, el proper 15 de maig, a les 19h. Us deixem l’enllaç d’inscripcions del Memorial Democràtic.