Càpsules per la justícia global

Càpsules formatives per la justícia global

A continuació trobaràs un seguit de recursos formatius que t’ajudaran a entendre el món en relació a les desigualtats globals, els conflictes, les discriminacions i vulneracions de drets, però també les respostes de la societat civil des de la noviolència.

 

Aquestes càpsules han estat desenvolupades per l’SCI en col·laboració amb l’Escola de Cultura de Pau, l’Etnogràfica, l’Observatori del deute en la Globalització (ODG), Fotomovimiento i el GRITIM UPF.

CULTURA DE PAU

Què és la pau positiva i negativa? Què és el conflicte? Què és la violència? Analitzem conceptes i entenem perquè avui dia segueix sent important l’acció per la pau.

Accedeix al contingut

Conflictes i desplaçamets forçats

DESPLAÇAMENTS FORÇATS

Quins conflictes armats estan generant desplaçaments forçats i migracions arreu del món? Quines són les seves causes i conseqüències en les societats civils? Quines les vulneracions de drets que generen?

Accedeix al contingut

Gènere i construcció de pau

GÈNERE I PAU

Com analitzem la justícia global des d’una perspectiva de gènere? Quin és l’impacte dels conflictes i les desigualtats globals en dones, nenes i col·lectiu LGBTIQ+? Abordem les vulneracions de drets i descobrim propostes de canvi.

Accedeix al contingut

Joves i Pau

EL PAPER DELS JOVES PER LA PAU

Quin rol desenvolupen les persones joves en la construcció de pau? Com viuen en la seva pell les situacions de desigualtats i com s’hi enfronten? Coneixem experiències des del moviment juvenil per la pau.

Accedeix al contingut

Estratègies de pau a Catalunya

ESTRATÈGIES DE PAU A CATALUNYA

Coneixem experiències de mobilització civil noviolenta a casa nostra i analitzem la potencialitat de transformació i construcció de pau i justícia global. Descobrim respostes creatives i propositives al context polític actual.

Accedeix al contingut

JUSTÍCIA CLIMÀTICA

Analitzem el context de crisi ambiental, les seves causes i conseqüències, i cerquem experiències de canvi de model que busquin la sostenibilitat i la cura de la natura i dels seus recursos.

Accedeix al contingut

FEMINISMES INTERSECCIONALS

Quins eixos d’opressió i privilegi interseccionen amb la dimensió del gènere? Com interactua la raça i la classe social en les lluites feministes?

Accedeix al contingut

FOTOGRAFIA ÈTICA

La fotografia és una font d’empoderament de col·lectius que afronten situacions d’exclusió que necessiten ser visibilitzades. Prendrem consciència del perquè i el com utilitzar la càmera com a eina de transformació social.

Accedeix al contingut

MIGRACIÓ AL MEDITERRANI

L’objectiu central d’aquesta càpsula és oferir una visió global de la migració al Mediterrani, diferent de la descrita habitualment per part dels mitjans de comunicació de masses i en els discursos polítics.

Accedeix al contingut

PROCESSOS DE RACIALITZACIÓ I RACISME

Què són els processos de racialització i quin impacte tenen en el racisme, la discriminació i l’exclusió social? Aprendrem a identificar els processos d’alterització que es construeixen sobre categories «racials» i a conèixer el seu impacte en les vides de les poblacions racialitzades.

Accedeix al contingut

DRET D’ASIL

Què es el dret d’asil? Com ha evolucionat des de la seva creació com a figura jurídica moderna? Amb aquesta càpsula aprendrem a conèixer com i per què aquest dret s’ha desenvolupat, quina forma ha pres després de la segona guerra mundial, quines raons hi ha darrere del seu desenvolupament recent i com ha trobat una configuració específica en cada context i moment històric i polític.

Accedeix al contingut